۱۴:۰۶ ۱۴۰۳/۰۶/۲۵
مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه

افت بورس در روز‌های بی‌خبری

نماگر بازار سرمایه امروز را هم با افت ۹ هزار واحدی به پایان رساند، به طوری که ۶۷ درصد نماد‌های بورسی و ۶۴ درصد نماد‌های فرابورسی منفی شدند.
افت بورس در روز‌های بی‌خبری
کد خبر:۲۵۵۷

اقتصاد معاصر-مهدی حاجی‌وند، کارشناس بازار سرمایه: شاخص کل بورس نخستین روز هفته را با افت ۹ هزار واحدی در حالی آغاز کرد که درجا زدن نماگر بازار، زیر ارتفاع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد کماکان ادامه داشت. این در شرایطی بود که شاخص کل هم‌وزن رشد ۰.۴۵ درصدی را تجربه کرد که نشان از اقبال سهامداران و سرمایه‌گذاران به سهام شرکت‌های کوچک و متوسط دارد.


به باور کارشناسان، افزایش نرخ‌ صنایع کوچک، ریسک پایین این صنایع و عقب‌ماندگی آنها در کنار حجم اندک نقدینگی موجب شده تا در روز‌های بی‌خبری و انتظار بازار، فعلا اقبال به سمت این نماد‌ها بیشتر باشد.


در مقابل اما نماد‌های بزرگ و شاخص‌ساز که از ابتدای امسال با پیش‌بینی رشد قابل توجه دلار نیمایی روند بهتری را در پیش داشته‌اند، فعلا اقبالی از سوی سهامداران به خود نمی‌بینند.


همچنین از تحولات منفی سیاسی و تنش‌ها میان ایران و اسرائیل هم خبری نیست و با آرامش و تعادلی که در حوزه سیاست خارجی به وجود آمده، تداوم اعمال محدودیت دامنه نوسان سهام شرکت‌ها نیز به موضوعی قابل تامل در تالار شیشه‌ای تبدیل شده است.


گفتنی است که در بازار‌های جهانی همچون فلزات اساسی، در پی رشد شاخص قیمت تولیدکننده و ثبات قیمت مصرف‌کننده آمریکا که داده آن اخیرا منتشر شده، قیمت جهانی طلا تا ۲هزار و ۶۰۰ دلار برای هر اونس پیشروی کرد.


به گفته تحلیل‌گران این حوزه، با وجود پیش‌بینی کاهش ۰.۲۵ واحد درصدی نرخ بهره آمریکا اما هرچه سرعت کاهش نرخ بهره افزایش یابد و دوباره به سطح صفر درصد برسد، بازار‌های جهانی با تشدید روند صعودی مواجه خواهند شد. این امر به سود خالص شرکت‌ها در بلندمدت کمک خواهد کرد و یکی از عواملی است که می‌تواند به رونق شرکت‌های بزرگ و شاخص کل کمک کند.


همچنین حذف بازارگردانی از نماد‌های مختلف بورسی و فرابورسی که از سال گذشته به عنوان مطالبه در بازار سرمایه مطرح بوده است، با سرعت کمی در حال تحقق است و در این راستا امروز معاون عملیات بازار بورس تهران اعلام کرد: «بازارگردانی برای نماد‌های بازار دوم بورس تهران از ابتدای مهر ماه اختیاری خواهد بود.»

 

این تصمیم عمدتا با هدف تسهیل‌گری برای ناشرانی اتخاذ شد که اغلب به دلیل هزینه‌های تحمیلی ناشی از بازارگردانی در تامین مالی تولید خود با چالش مواجه شده بودند.


با این حال انتشار خبر کمرنگ شدن نقش بازارگردان‌ها هم نتوانست حال شاخص بورس را خوب کند و نماگر بازار سرمایه امروز را هم با افت ۹ هزار واحدی به پایان رساند. افتی که منجر به منفی شدن ۶۷ درصد نماد‌ها در بورس و ۶۴ درصد نماد‌های فرابورسی شد و در نهایت هم ۱۳ درصد نماد‌ها در بورس و ۲۰ درصد نماد‌ها در فرابورس با صف خرید و همچنین ۱۹ درصد نماد‌ها در بورس و ۲۷ درصد نماد‌ها در فرابورس با صف فروش روبه‌رو شدند.

ارسال نظرات